Saturday, November 27, 2010

Convocation Kak Li




Tahniah utk Kak Li (adik ipar i) yang dah menamatkan pengajian di IMR dengan jayanya. Now pun dia dah keje kat IMR juga. So, kita kongsi memori tu di sini yer..

Bacathon SKKP












Bacathon Sekolah Kebangsaan Kantan Permai. "Dikir barat anak tupai" telah dipersembahankan oleh murid2 1 Cerdik.

Nilai sekeping gambar

dari kiri belakang: Azma, Azizamani, Azmin,Azyah
dari kiri depan: Muda, Azffadyla, Azilawaty,Eshah. Dalam gambar ni adik kita belum ada tapi dia tetap istimewa..iaitu Azffalyza.

alfatihah untuk arwah ayah kita, Muda bin Hamat, kakak2 kita iaitu, Azizah bt Muda (meninggal ketika usia 23hari) dan Azmaydah bt Muda (berusia 5 thn)


Sekeping gambar lama yang meninggalkan seribu tanda tanya. Pertanyaan tentang kehidupan masa lalu, pertanyaan tentang rindu yang sering bertamu. Gambar lama yang sepi ini adalah satu memori yang pasti akan ditatap berulang kali.

Birthday Alya Batrisyia








Minggu last sebelum puasa, kami mengadakan birthday party utk Alya Batrisyia yang telah berumur 7 tahun pada bulan July tempohari. So, dia very exited to invite her friends. Of course lah kan coz skrg dah standard 1. Ada kawan2..
Anyway..happy birthday my girl!!

Friday, November 26, 2010

Majlis Pertunangan Ja





Gambar2 sekitar majlis pertunangan Ja pada 19/3/2010.

Majlis perpisahan Izul & Nik, Suprise birthday Awie!!!

Geng2 opis

Birthday Boy..Awie!!!

Majlis perpisahan untuk Izul & Nik Azman. Selain tu, kami buat suprise utk Ruslan AKA Awie!!! Makan2 telah di adakan di PJ Hilton. Sayangnya ada juga staff CS yang tidak dapat menghadirkan diri kerana tugas2 yang tidakdapat dielakkan.

Detail Scan

Detail Scan Baby yang masa tu berusia 22 minggu. Doc nak check dia punya struktur tulang dan perkembangannya. Kami hanya berdoa agar dia dilahirkan sempurna sifat dan sihat tubuh badan.

video

Makan2 Sebelum Puasa



























Thursday, November 25, 2010

Hepi Birthday Haza & Nasir









Birthday rakan2 opis yang di sponsor oleh Bos2 masing2..Planning baik punya. Kek sponsored by Naza & Kak Ziana coz Nasir ngan Haza anak buah deme kan..Hepi birthday yer..dah tua kena wat cara tua...

Congrat To Yana


Congrats to Yana..anak sedara i lah coz dah konvo hari tu kan..walaupun mak ayah dia tak dapat menghadirkan diri disebabkan keadaan ayah yang uzur, tapi kak longnya sudi juga meluangkan masa menemani adik dia konvo. Anyway, sekarang dah sambung master balik dah kan..so, buat betul2..belajar rajin2 coz kita dari keluarga susah. Bukan senang nak dapat apa yang kita idam. Gunakan masa yang ada sebaik2nya untuk bantu keluaraga yer..

My Birthday

Lagi sekali birthday i jatuhnya dalam bulan puasa. So, kita pergi buka puasa je lah kat PICC. Bukan main lagi makanny. Tapi lepas tu siap muntah2 lagi..rugi je kan? Tapi nak buat cam ner..kita yang cari pasal..makan melebihi had muatan..
Anyway, tq to Ayie & Alya yer..

Ramadhan

Cerita yang pertama setelah berkurun lama adalah cerita Ramadhan. Alhamdulillah..selamat juga menjalani ibadah ni dengan kandungan yang masa tu berusia 6 bulan lebih. Tapi biasalah semua ibu2 yang pregnant time2 cam gini mesti merasai kepenatan. Kita penat juga coz pagi2 masih seperti biasa bangun untuk menyediakan sahur..tambah pula Alya sekolah kan..

Yang best tu, dapat juga Alya berpuasa dengan jayanya walaupun ponteng 2 hari. Kuat juga semangat anak dara i ni. Bila tengok badan, macam tak mampu je..slim jer tapi alhamdulillah..
So, try harder for next year ye Alya...!!

Puasa tahun ni, sempat juga Ayah mertua kita datang sini. Datang menziarah orang sakit tapi sempat ler berbuka puasa ngan kami sekeluarga.

Mak, adik, kakak, sepupu kita pun datang juga puasa ngan kita kali ni. So, meriah lah juga puasa bersama insan2 yang tersayang. Nasib baik diri kita masih gagah menyediakan juadah2 berbuka.

Bila semua dah balik kampung..terasa sunyi pulak umah coz hanya tinggal kami bertiga saja..

Bulan puasa ni, banyak lah jemputan berbuka puasa. Kita ikut Ayie je lah. Tapi tak banyak pergi pun. Yang mana dia pergi je kita follow. Alya suka sangat kat The Garden Mid Valley.
Kita paling suka makan kat Ikan bakar je lah..tak pun Rosdet Kampung Baru. Tu lah selera kita..

Bertemu lagi

Assalamualaikum.

Lama sungguh rasanya tak update blog i nie. Tak de mood pulak nak menulis sesuatu untuk tatapan sendiri dan juga kawan yang sudi membacanya. Agaknya mengandung kali ni lain sikit kot atau pun memang i yang malas nak menulis.

Hari ni lak tetiba datang rasa nak menulis semua agenda2 yang telah i lalui sehingga ke saat ini. Maka bermulalah intisari rancangan untuk tatapan kalian..

So, layanzzzzz...jangan sampai tertido pulak yer..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Wedding..Mr and Mrs Bahari

Daisypath Anniversary Years Ticker