Saturday, December 27, 2008

BIRTHDAY BOY..














BIRTHDAY ABANG..

Hari nie 27 Dec 2008 adaalh hari ulangtahun kelahiran suami ku yang tersayang. Doa kami semoga abang akan berjaya dalam apa juga yang dilakukan asalkan ia halal di sisi Allah s.w.t. Namun, mesti abang akan mengingati kejutan dan kejutan malam tadi kan..tepat jam 12.00 dan jam 1.30 pagi..penat tau kami tunggu abang balik. So, celebration yang pertama dengan kawan2 abang memang berbaloi lah..dengan telor dan tepung..hi..hi..
Tapi, kami kat umah lagi best menunggu. Csha, walaupun demam tapi tetap setia dengan baju princess nya dan kami juga apa kurangnya..purple..Memang muka terperanjat kan bila tiba di depan pintu.. sesungguhnya hanya perempuan yang mampu membuat kejutan yang menggembirakan. Lelaki boleh gak buat kejutan..tapi biasanya kejutan yang menghampakan dan memang terkejut lah...Anyway...HAPPY BIRTHDAY MY DEAR..LOVE U MORE AND MORE..sekarang usia mu udah 30 tahun...

Saturday, December 20, 2008

Gambar2 di Putrajaya



Su Ja, Kak Yah, Csha dan Kakak


Kakak, Su Ja dan Csha




Kakak dan Su Ja

Mak dah balik..

Pagi tadi, mak..adik ngan kakak(anak saudara ku) bertolak ke Terengganu. Kiranya dah seminggu duk bercuti di Bangi nie. Saja je..adik gue mahu bercuti sebab nak release tension. Ye lah ..kerja di Jabatan Kebajikan Masyarakat memang penat. apatah lagi duk mengawal budak2 kes Juvana..

Mak tak gi jalan mana2 pun. duk rumah je..bukan tak nak bawa gi jalan tapi mak dah tak larat. Dia tak mau gi jalan dah..nanti demam lagi. Hari tu bw round2 Putrajaya..sekali demam da..
Pastu langsung tak mau keluar dah..

Yang nak gi jalan cuma budak 2 org tu je lah. Gi tengok wayang katanya ngan kak yah..sampai 2 pagi baru balik. Wah2..seronoknya. Tapi katanya Cicakman2 tak best sangat. Diaorg nak tengok Histeria tapi jumpa cicak. Kira orait apa..

Tadi, jam 5.30ptg, mak dah sampai Trg. Mesti dia suka..ye lah kan umah sendiri. Boleh bergerak ke sana ke mari..teringat mak cerita. Masa kat sini, dia mimpi arwah chek.. hari tu pun. pada malam nak datang sini, diaorg buat makan2 kat rumah. Bakar sate.. Malam tu mak mimpi, chek balik..kat pintu..dia senyum jer..agaknya dia suka kot tengok anak cucu berkumpul kat umah tu. Aku pun dah lama sangat tak mimpi arwah. Rindu rasanya..kekadang bila terasa rindu sangat kat arwah..aku mula menangis..terkenang waktu2 yang sememangnya masih lekat di hati nie..sememangnya arwah chek memang sorang yang kelakar lah...dan aku akan tetap sayang padanya...Al-Fatihah...

Friday, December 19, 2008

Baby ku..

video

Baby lagi..

masa nie Csha baru beberapa hari je..udah pandai senyum tu..mesti kawan dia tengah usik dia tu..hai..
seronok rasanya ye..


Nie tengah prepare cam ne nak senyum. Baru nak tengok cam ne dunia nie yang sebenarnya..hi..hi..

Friday, December 12, 2008

Csha masa kecil..



Gambar nie masa Csha kecik lagi. Dalam 11bln macam tu lah rasanya. Kalau nak bandingkan dengan sekarang memang lain skit jer..maklumlah dah meningkat remaja..hi..hi..skrg baru 5 tahun. Selain dari menyanyi, menari dan pot-pet2, dia juga suka membaca dan menulis. Ntah apa yang ditulis pun tak tau..tapi skrg memang itu lah kegemarannya. Love u my dear...

Csha dan teman kesayangannya



Csha posing bersama teman tidurnya. Nie lah yang menjadi kesayangannya terutama mimi..nanti kita bagi mimi interframe lebih skit ye dalam blog ibu nie. Harap Csha seronok ye..

Di Opis





Gambar2 yang di snap di opis. Bersama Mas..kita org saja jer..mengganggu kak kin yang sedang khusyuk mendengar lawak jenaka yang ntah apa2 je. Kami pun berlakon dan posing lah..apa lagi..

Thursday, December 11, 2008

Hari Raya Aidiladha

Tahun nie aku menyambut Hari Raya Haji nie di BUkit Payong, Terengganu. Best lah kan coz umah kita. lagipun tahun nie aku ambil satu bahagian dalam melaksanakan ibadah korban ni. Ramai juga adik beradik dan saudara mara yang join termasuklah mok, kak yah, abg ma, kak laila dan juga untuk arwah chek. Kami balik Trg pada hari Sabtu pagi. So, melalui LPT ke TRG..mula tu nak lalu Jerangau Jabor tapi atas sebab2 keselamatan dan hujan yang mulai turun, maka tak jadi ler..Kami pun lalu Jalan Pantai..Cherating-Terenganu... Agak2 jauh juga tapi okey lah. Sepanjang jalan tu, memang hujan..ada gak lah air yang melintasi jalan raya dan ada banyak lagi rumah2 yang ditenggelami banjir, terutama di kawasan Dungun. Tapi alhamdulillah, kami sampai lebih kurang 1.30 ptg..

Friday, December 5, 2008

Thursday, December 4, 2008

Tuesday, December 2, 2008

Pindah..?

Pindah? Hai..pindah ker..? Kita tengah tunggu surat lah utk promotion. Tapi tak tau lah cam ner. hari tu kita dah pi Consumer Sales kat Menara TM. Okey gak kerja baru nanti. Tapi tu lah..bila dah berada kat tempat baru..suasana pun baru..org2 pun baru..mesti rindu kan tempat kerja nie..Yelah..org sini kelakar2..ada gak lah yg tak kelakar tu...
Tapi, setelah belajar penat2, mesti nak buat perubahan dalam hidup kan..? So, let's move to the next step of life..kira gerak gempur lah nie. So, after all, aku akan buat juga analisis yang memang tak minat nie. Insyaallah, aku akan cuba yang terbaik.
So, hopefully, semuanya lancar..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Our Wedding..Mr and Mrs Bahari

Daisypath Anniversary Years Ticker